Välja

Det är med ett styng i hjärtat (!) jag måste avsluta den alltför korta perioden som observatör på hjärtkliniken på Danderyds sjukhus. Vi har haft det väldigt bra och jag känner att har jag oturen att komma till hjärtkliniken har jag i alla fall turen att hamna just där! Det har varit en stor upplevelse att gå bredvid på så många avdelningar och mottagningar, lyssna på sköterskor, patienter, sekreterare, läkare, kuratorer, sjukgymnaster, vaktmästare, och se alla dem som gör sitt allra bästa för dem som inte har det så lätt. Som tur är behöver vi återkomma ibland under de närmaste månaderna, så än tar vi inte avsked.

Vi har sorterat, valt, sorterat om, valt igen, och igen, och igen, och kom småningom fram till tio behov vi tror kliniken vill ha lösta, och som vi kan använda som grund för examensarbeten åt studenter. Under mycket hummande och djupt pannvecksläggande valde klinikledningen ut tre behov i fredags, och dessa tre blir strax presenterade på rikets alla anslagstavlor för examensarbeten. Det ska verkligen bli kul att få välkomna några ytterligare vårdentusiaster till vårt team för att lösa problem tillsammans!

IMG_0582

Här en uppgift någon ska få göra sitt allra bästa för att lösa: Hjälp koordinatorn (känd från tidigare blogginlägg) lägga in patienter på rätt avdelning, antalet lediga platser visas ovan. Nu är det inte så illa som det ser ut, visserligen är det två på kö redan, men det kommer skrivas ut något tjugotal under dagen när ronderna har gått och patienterna haft den goda smaken att tillfriskna. Lycka till!

Andreas Gaarder, för team Hjärtkliniken

More posts
Our Partners
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN

RISE is Sweden’s research institute and innovation partner. RISE is an independent, State-owned research institute, which offers unique expertise and over 100 testbeds and demonstration environments for future-proof technologies, products and services.

CONTACT

Address: Isafjordsgatan 22, floor 6, B | 164 40 Kista | Sweden
Phone: +46 10-516 50 00
Email: info@ri.se