Fellows 2013-2014

Meet our alumni Fellows from 2013-2014

Team barnonkologen

Helena BladhHelena Bladh
Helena är läkare, utbildad på Sahlgrenska i Göteborg. Under studietiden har hon startat ett nätverk för kvinnliga läkare och forskat kliniskt på Plastikkirurgiska kliniken. Kliniskt verksam efter allmäntjänstgöringen har Helena varit i primärvården i Sverige och senast på landsbygden i Norge. Sedan tidigare har hon ett Diploma of Business från Australien. Helena stortrivs med att arbeta med andra yrkeskategorier för att gemensamt lösa klinikens vardagliga problem!

Mikael Hillmering (f.d. Karlsson)Mikael Hillmering (f.d. Karlsson)
Mikael är civilingenjör från programmet Teknisk Biologi på Linköpings Universitet. Den senaste tiden har han arbetat som doktorand i gruppen mikro- och nanosystem på KTH. Där har han forskat inom mikrofluidik och s.k. lab-on-a-chip för att möjliggöra snabb analys av patientprov, med utläsning av antibiotikaresistens, som diagnostiskt verktyg vid blodförgiftning. Att få in nya tekniska lösningar i vården är en utmaning han gärna tar sig an och ser därför mycket  fram emot tiden på Clinical Innovation Fellowship.
ChristopherScheutzChristopher Scheutz
Christopher  är industridesigner och utbildad på Mittuniversitet inom Human care och Design för alla. Han har jobbat med flertalet brukarorienterade medtech projekt med allt från; upplevelsen av sjukhusmiljöer, läkemedelsförpackningar, specialiserat sig inom kroppsburna hjälpmedel och skapat sjukvårdsutrustning för tredje världen. Han har även vunnit några design utmärkelser och beretts möjligheten att på samma tvärvetenskapliga vis, få starta upp en Designfirma i Berlin.  Christopher brinner för en mer brukarorienterad produktutveckling där slutanvändarna är med och sätter reglerna för produktutvecklingen och för att skapa en bättre design för alla.

Linda SvenssonLinda Svensson

Linda har läst programmet KemiskBiologi med inriktning läkemedel i Linköping. Efter  Linköping flyttade hon till Uppsala för att läsa en master på Entreprenörskolan där det var fokus på marknadsanalys och innovation. Efter flera projekt och anställningar inom sälj och marknadsanalys så är hon nu på helt rätt plats för med sitt driv och engagemang skapa innovation inom vården på kliniken för barncancer i Solna.

Team neurokirurgi

Christian BremerChristian Bremer
Christian har läst civilingenjörsprogrammet Teknisk Design på Chalmers i Göteborg. Efter avklarad kandidat studerade han två terminer på University at Buffalo i USA där han fokuserade på hjälpmedelsteknologi och Universal Design. Som en fortsättning på sitt examens-arbete var Christian del i att vinna en designtävling inom hjälpmedelsutveckling med en rullstol anpassad för utvecklingsländer. Motiverad att bidra till nya kreativa innovationer inom medicinteknik är han nu en del av teamet på kliniken för neurokirurgi.
Caroline-Blomqvist.photoCaroline Blomqvist
Caroline har en civilingenjörsexamen inom bioteknik med inriktning mot affärsutveckling och entreprenörskap från Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Hon har tidigare erfarenhet av att driva ett medicintekniskt innovationsprojekt som syftade till optimera ventileringen av för tidigt födda barn och hon finner stor motivation i att arbeta med teknik som syftar till att förbättra och utveckla sjukvården.

Lisa Sahlin TorpLisa Sahlin Torp
Lisa är läkare med intresse för utvecklingsarbete inom sjukvården, såväl i Sverige som internationellt. Läkarutbildningen studerade hon vid Umeå universitet och gjorde sedan AT i Köpenhamn. Hon har tidigare forskat på kvalitetssäkring vid malariadiagnostik i Tanzania. Besitter bred erfarenhet av organisationsarbete, från uppstart av kvinnoorganisation på Zanzibar till trainee i det medicinska teamet på Amnesty Internationals huvudkontor i London. Lisa ser fram emot att arbeta med lösningar på sjukvårdens framtida utmaningar.
Jano DibJano Dib
Jano har en civilingenjörsexamen inom maskinteknik som riktar sig mot industriell design och produktutveckling.  Han har tidigare arbetat med ett projekt för billigare och säkrare cancerdiagnostik där cancerceller isoleras från blodprover och har ett stort intresse av att fortsätta utveckla medicintekniska produkter.

Team transplantation

Maria LindströmMaria Lindström
Maria har läst marknadsföring, management och ekonomi vid Stockholms universitet, MarknadsAkademien. Hon har medgrundat flera IT-bolag med stark forskningsförankring, där hon jobbat med affärsutveckling, sälj och finansiering samt jobbat med hela design- och produktvecklingsprocessen från kundbehov till att lansera en färdig produkt/tjänst på marknaden. Hon har även ett eget ergonomiskt skovarumärke – IngafromSweden.
Anders WestermarkAnders Westermark
Anders är specialist i ortopedi, inriktad på frakturkirurgi. Intresse av att kombinera det kliniska arbetet med innovationer och lokalt förbättringsarbete. Har hittills startat ett aktiebolag där vi tagit en produkt till marknad. Främsta intresset att utveckla smarta lösningar med enkel teknik.

Gael ChossonGaël Chosson
Gaël har en civilingenjörsexamen inom Informationsteknik från KTH och en fransk ingenjörsexamen inom elektronik från Institut Polytechnique de Grenoble i Frankrike.
Han har tidigare erfarenhet från rymdindustrin där han har deltagit i utvecklingen av 3 forskningssatelliter. Efter en tid i telekombranschen vill Gael nu bidra till bättre teknologi i sjukvården. Gaël är med i Team transplantation.
Anders Lindström.photoAnders Lindström
Anders är industridesigner och med kompetens i designprocessen, konceptgenerering, produktvisualisering samt UX & Service Design. Han har erfarenhet av ett flertal startups.

Mejla oss på fornamn.efternamn@clinicalinnovation.se

2018-03-16 | Giampaolo Martufi

Will applied mathematics help Elhabib to elaborate an optimal shooting strategy?

To shoot, or not to shoot, that is the question. During the traditional wheelchair basketball game, clinical innovation fellows are…

2018-01-20 | Elhabib Moustaid

Simulation and Role Playing for Hospital Physical Environment Design

Patients falling in hospitals are a major problem in healthcare that usually goes unseen. Statistics show there are about 70,000…

Our Partners
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN

RISE is Sweden’s research institute and innovation partner. RISE is an independent, State-owned research institute, which offers unique expertise and over 100 testbeds and demonstration environments for future-proof technologies, products and services.

CONTACT

Address: Isafjordsgatan 22, floor 6, B | 164 40 Kista | Sweden
Phone: +46 10-516 50 00
Email: info@ri.se