Fellows 2014-2015

Meet our alumni Fellows from 2014-2015

Team hematologen


HåkanHåkan MacLean 
Håkan är mjukvaruingenjör och han har arbetat på RaySearch med att utveckla ett dosplaneringssystem för strålterapi mot cancer. Han vill jobba med innovation, entreprenörskap och medicinsk teknik och anser att Clinical Innovation Fellowships är en perfekt kombination av dessa områden. Håkan ser fram emot att jobba i ett team av individer med olika bakgrund.

Johan HedevågJohan Hedevåg 
Johan är legitimerad läkare och utförde sin allmäntjänstgöring vid Skellefteå Lasarett. Han anser att sjukvårdssystemet inte följt med i den tekniska utvecklingen och han vill försöka få vården mer tids- och kostnadseffektiv. Johan ser fram emot tiden på Clinical Innovation Fellowships då han tycker att det är spännande med alla utmaningar som finns och att det är en perfekt möjlighet att förbättra människors vardag.
Henrik Gradin Henrik är egenföretagare med civilingenjörsexamen i teknisk fysik och en doktorsexamen i elektrisk mätteknik och mikrosystemteknik. Hans förhoppning med Clinical Innovation Fellowships är starta nya företag genom att hitta fler behov och idéer inom medicinsk teknik.

SophiaSophia Savage 
Sophia har doktorerat inom neurovetenskap vid Karolinska Institutet. Efter detta har hon arbetat med ett webb-utvecklingsprojekt som ska förbättra kommunikationen mellan forskare och olika forskningsfinansiärer.  Hon har ett stort intresse för innovation och entreprenörskap och vill arbeta i skärningspunkterna mellan innovation, vård och utbildning. Sophia ser fram emot att arbeta i team med människor med olika bakgrund och expertis och därigenom finna lösningar som gör vården av patienter bättre.

Team hjärtkliniken

CarolineCaroline Dahl Caroline har doktorerat vid Oxfords universitet där hon använde superdatorer för att forska kring mekanisk aktivering av kanaler på cellers utsida. Hon har även arbetat som programvaruutvecklare på Microsoft Research i Cambridge. Carolines förhoppning är att hennes arbete som utvecklare samt studierna inom syntetisk biologi och biokemi kan bidra till nytänkande i Clinical Innovation Fellowships.
JonathanJonathan Ilicki Jonathan är AT-läkare på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm. Han tycker om att arbeta multidisciplinärt och genom det få nya perspektiv på utmaningar inom vården. Jonathan hoppas att genom Clinical Innovation Fellowships få praktisk erfarenhet av att arbeta med innovationer och förbättringar – och i den bästa av världar framöver kombinera detta med kliniskt arbete!

PatrikPatrik Nilsson 
Patrik har jobbat med olika design relaterade utvecklingsprojekt i Vietnam. Han har alltid sett design som ett verktyg för att hjälpa människor. Patrik ser fram emot att arbeta i en kreativ miljö i ett tvärvetenskapligt team som samverkar för att hitta kommersiellt gångbara och behovs motiverade lösningar.
AndreasAndreas Gaarder Andreas har arbetat som systemarkitekt på Philips Digital Mammography där han bland annat kopplade samman alla intressenters behov med en kommande produktgenerations funktioner och tekniska lösningar. Han har en passion för att hjälpa människor som är sjuka eller riskerar att bli det. Andreas tror på att all lyckad utveckling sker genom samarbete mellan engagerade människor med olika kompetenser.

Team rekonstruktiv plastikkirurgi


HelenaRonnqvistHelena Rönnqvist 
Helena arbetar som läkare på akutkliniken på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Hon stöter dagligen på  problem inom vården vilket väcker en lust hos henne att förändra och förbättra för att höja kvalitén och göra vården säkrare. Hon har alltid haft ett genuint intresse för medicin, teknik samt design och har även arbetat med patientsäkerhet. Helena tycker att Clinical Innovation Fellowships känns utmanande, spännande och obeskrivligt roligt då hon på heltid får möjlighet att  finna lösningar på problem inom sjukvården.
FrancescoFrancesco Mazzotta Francesco har doktorerat inom fysik på Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Hans huvudprojekt handlade om att utveckla optiska sensorer baserat på nanokomponenter inom diagnostik och katalys. Francesco vill i framtiden arbeta med innovation inom medicinsk teknik.

PerNilssonPer Nilsson Per har en master i Technology Management från Lunds Tekniska Högskola. Det är en tvärvetenskaplig utbildning som förenar ekonomer och civilingenjörer i ämnen såsom t.ex. projektledning, innovation, teamwork & ledarskap. Han ser framemot att få arbeta inom sjukvården vilket han anser är en bransch med stor utvecklingspotential.
AnnamajaAnnamaja Segtnan Annamaja driver företaget KeepJar som utvecklar, producerar och säljer miljövänliga produkter inom babybranschen. Hon vill nu starta företag inom medicin, teknik och hälsa och hoppas kunna göra detta genom Clinical Innovation Fellowships och därmed kunna förändra livet till det bättre för mängder av patienter, deras anhöriga och vårdpersonal.

Mejla oss på fornamn.efternamn@clinicalinnovation.se

2018-03-16 | Giampaolo Martufi

Will applied mathematics help Elhabib to elaborate an optimal shooting strategy?

To shoot, or not to shoot, that is the question. During the traditional wheelchair basketball game, clinical innovation fellows are…

2018-01-20 | Elhabib Moustaid

Simulation and Role Playing for Hospital Physical Environment Design

Patients falling in hospitals are a major problem in healthcare that usually goes unseen. Statistics show there are about 70,000…

Our Partners
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN

RISE is Sweden’s research institute and innovation partner. RISE is an independent, State-owned research institute, which offers unique expertise and over 100 testbeds and demonstration environments for future-proof technologies, products and services.

CONTACT

Address: Isafjordsgatan 22, floor 6, B | 164 40 Kista | Sweden
Phone: +46 10-516 50 00
Email: info@ri.se