Fellows 2015-2016

Meet our alumni Fellows from 2015-2016

Team Lättakuten

Anders Lycksell Anders Lycksell

Jag har en BA Film & Video från University of the Arts i London, och Läkarexamen från KI. Jag arbetade i musikbranschen (EMI Music, London) med digitala medier (främst video) i fem år, innan jag växlade spår till medicin, och är nu Leg.Läk i Sverige, Danmark och UK. I övrigt är det mest musik som gäller. Jag har alltid ett eller flera musikprojekt i gång. Jag äger även ett videoproduktionsbolag (CAPSLOCK Ltd) med en vän. Vi gör mest kortfilmer.

AnnaOlofssonAnna Olofsson 

Efter att ha fullgjort ett internship på St Giles Laboratory of Infectious Diseases kom Anna in på hälso- och sjukvårdsspåret. Hon har främst jobbat med organisations- och sjukvårdsförbättringar bl a med hjälp av animerade dynamiska simuleringsmodeller. Anna har alltid haft ett starkt intresse för medicin och teknik, och ser framemot att få bidra med innovativa lösningar inom sjukvården.

ChristofferBergerChristoffer Berg Christoffer Berg 

Christoffer är psykolog och har arbetat som managementkonsult inom hälso- och sjukvården under de senaste åren. Bland annat har han gjort strategiska utredningar och arbetat med nybyggnation av sjukhus. Christoffer vill arbeta brett med innovation inom sjukvården genom CIF och ser fram emot att jobba i ett team med medlemmar med olika bakgrunder.

SofiaBergfeldtSofia Bergfeldt Sofia Bergfeldt 

Sofia Bergfeldt är utbildad industridesigner vid Konstfack Universitet och har även studerat design vid Parsons New School for design i New York. Det som driver Sofia är möjligheten att förbättra för människor genom form och funktion. Nu ser Sofia fram emot att ingå och utvecklas i ett tvärvetenskapligt team för att tillsammans hitta lösningar inom vården.

 

Team Barnonkologen Uppsala

ChristopherBlackerChristopher Blacker Christopher Blacker 

Jag är legitimerad läkare och har ett stort intresse för förändringsarbete. Jag ser stora utmaningar inom sjukvården och ett enormt behov av innovation. Genom att  arbeta i multidisciplinära team tror jag att vi kan skapa nya smarta lösningar på komplexa problem. Jag hopas att clinical innovation fellowship kommer att ge oss verktygen att möjliggöra denna svåra uppgift.

HannaAnderssonHanna Andersson Hanna Andersson  

Hanna har läst masterprogrammet i design på HDK vid Göteborgs universitet. I samarbete med Experio Lab och Landstinget i Värmland har hon drivit ett utforskande projekt om patientens upplevelse av vården i samband med en operation. Hon har ett särskilt intresse för den sociala och estetiska vårdmiljön och tycker om begrepp som ”kvalitativa undersökningsmetoder”.

KatarinaHedbeckKatarina Hedbeck Katarina Hedbeck 

Katarina är ingenjör med en MBA utbildning. Katarina har arbetat mycket utomlands och med både produkt och affärsutveckling. Efter att ha tagit fram produkter som är lite billigare, lite bättre, vill Katarina jobba mer med innovationer och entreprenörskap som gör skillnad.

RebeccaBejhedRebecca Bejhed Rebecca Stjernberg 

Rebecca Bejhed har doktorerat inom teknisk fysik vid Uppsala universitet och arbetar nu med produktutveckling för ett bioteknik företag. Hon tror att multidisciplinära team är nyckeln till att lyckas med det mesta och ser verkligen fram emot att få tillhöra ett som dessutom ska arbeta med två av hennes favoritområden; innovation och medicinteknik.

Team Danderyd AneIVA

ClaraBrandkvistClara Brandkvist Clara Brandkvist

Clara Brandkvist är specialistläkare inom Obstetrik och Gynekologi och arbetar på Förlossningen på Karolinska Universitetssjukhuset. Hennes erfarenhet är att sjukvården ligger långt efter andra kommersiella branscher när det gäller att använda tekniken som stöd i vardagsarbetet för både personal och patienter. Hon vill genom deltagandet i Clinical Innovation Fellowships föra in mer marknads, design och tekniktänk i sjukvården utan att sjukhuset ska behöva bli en fabrik och patienten en kund.

DanielMogeforsDaniel Mogefors Daniel Mogfors 

Daniel är civilingenjör från KTH inom Design och produktframtagning och en har master i General Management från Handelshögskolan. Han har arbetat med produktutveckling och innovation i olika branscher, närmast inom bilindustrin med utveckling av bilsäkerhetsprodukter såsom krockkuddar och säkerhetsbälten. Han ser fram emot att få en djup inblick i det dagliga klinikarbetet och möjligheten att utarbeta ett potentiellt livskraftigt företag tillsammans med sitt team.


KristofferFagerfjällKristoffer Fagerfjäll Kristoffer Fagerfjäll 

Kristoffer är en civilingenjör inom bioteknik från Chalmers tekniska högskola med inriktning mot affärsutveckling och entreprenörskap. Han har tidigare lett ett medicinteknisk projekt kring diagnostik av karies i tandvården med hjälp av innovativ teknik. Förbättring av sjukvården för både patient och vårdgivare är ett centralt intresse för honom och genom Clinical Innovation Fellowships hoppas han lösa behov i vården tillsammans med andra drivna fellows.

SigunIsraelssonSigun Israelsson Sigun Israelsson   

Sigun Israelsson arbetar med mjukvaruutveckling och projektledning inom det medicintekniska företaget Maquet Critical Care. Hon har med sig tidigare erfarenheter från mätteknik och produktframtagning inom områdena kapnografi, spirometri och multigasanalys från Artema Medical/Mindray Medical. Anestesin som verksamhetsområde är ett starkt intresseområde för Sigun. Hon hoppas med tiden på Clinical Innovation Fellowships få en fördjupad förståelsen för den kliniska vardagen, finna hållbara behov och lösningar som gör skillnad för användaren, finslipa verktygen för innovation och produktframtagning och lära sig tänkta som intra-/entreprenören.

Team Barnonkologen Uppsala

Mejla oss på fornamn.efternamn@clinicalinnovation.se

2018-03-16 | Giampaolo Martufi

Will applied mathematics help Elhabib to elaborate an optimal shooting strategy?

To shoot, or not to shoot, that is the question. During the traditional wheelchair basketball game, clinical innovation fellows are…

2018-01-20 | Elhabib Moustaid

Simulation and Role Playing for Hospital Physical Environment Design

Patients falling in hospitals are a major problem in healthcare that usually goes unseen. Statistics show there are about 70,000…

Our Partners
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN

RISE is Sweden’s research institute and innovation partner. RISE is an independent, State-owned research institute, which offers unique expertise and over 100 testbeds and demonstration environments for future-proof technologies, products and services.

CONTACT

Address: Isafjordsgatan 22, floor 6, B | 164 40 Kista | Sweden
Phone: +46 10-516 50 00
Email: info@ri.se