Spelkort

Team Hematologis slutsats för den senaste veckan: spelkort är ett utmärkt sätt att fatta beslut. När vi drog ner till de topp-10 behov från närmar 200, som vi snart kommer att presentera för kliniken, behövde vi hitta ett snabbt sätt för fyra personer med starka idéer och synpunkter för att komma till en slutsats. ”Ta in kortleken.” Det kanske inte är en överraskning med tanke på poker färdigheterna hos en av kollegorna i teamet. Efter en snabb diskussion om behovet vi har upptäckt på kliniken, visar vi våra kort- ”1” (gillar det inte/ tror inte på det /vill inte fokusera på det ämnet) till ”5” (utmärkt idé / kan inte vänta med att komma igång). ”Easy as pie.” (äppelpaj för dem som snart firar Thanksgiving).

Vi tog våra kort till en ny plats i veckan för att hålla energin flödande. Eftersom jag är alumn av Stockholm School of Entrepreneurship (SSES), kunde vi använda deras unika kontorslokaler och träffade några intressanta människor som hjälpt oss att fokusera och validera våra idéer.

Henrik i sin ”thinking chair” på den unika lokalen för innovation hos SSES.

Henrik i sin ”thinking chair” på den unika lokalen för innovation hos SSES.

More posts
»
Our Partners
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN

RISE is Sweden’s research institute and innovation partner. RISE is an independent, State-owned research institute, which offers unique expertise and over 100 testbeds and demonstration environments for future-proof technologies, products and services.

CONTACT

Address: Isafjordsgatan 22, floor 6, B | 164 40 Kista | Sweden
Phone: +46 10-516 50 00
Email: info@ri.se