Fellows 2016-2017

Meet our alumni Fellows from 2016-2017

Team Infektion

Christoffer Haas har under de senaste 7 åren har Christoffer varit engagerad i att bygga upp en IT-organisation från 10 till 350 anställda.   Christoffer är mycket motiverad av den stimulerande miljö som CIF programmet erbjuder, som en del av en motiverad tvärvetenskaplig grupp, i en innovativ och klinisk miljö, med det gemensamma målet att förbättra hälsa och livskvalitet.
Peter Kelly arbetar som läkare på Karolinska Universitetssjukhuset och driver även den ideella organisationen Kakbank. Peter ser sin medverkan i CIF som en möjlighet att utveckla lösningar och verktyg som kan hjälpa fler patienter och förbättra vården.
Julien Mauroy är designer, entreprenör och föreläsare inom innovation, handledare och konsult, utbildad inom produktdesign på Strate School of Design i Paris och även inom innovativ design vid Ponts ParisTech och Stanford University. Han har drivit innovation inom ett brett spektrum av branscher inklusive MedTech, flygplansmotorer, biografer, och på senare tid, knäckebröd. Han är intresserad av att bryta ny mark inom hälsa samt lära sig av den unika upplevelsen av att delta i ett teams resa från att upptäcka en möjlighet vidare hela vägen till företag.
José Díaz Olivares har arbetat en tid som R&D ingenjör för en förnybar energi startup i Valencia, Spanien och avslutar också en tvåårig Masters examen i medicinsk teknik. Han har alltid drivits av innovationsinriktade områden, och varit intresserad av hur teknik tillämpas på hälso- och sjukvården. José vill bidra till hälso- och sjukvårdssystemet med utvecklingen av en produkt eller lösning, och tillsammans med sitt team starta en livskraftig och hållbar startup.

Team Kvinnokliniken

Carina Franzén arbetar som affärsutvecklare på Philips där hennes jobb är att hitta affärsmöjligheter för uppkopplade enheter och tjänster som omfattar och kombinerar klinisk- och konsumentanvändning. Hon sökte till CIF för möjligheten att arbeta med ett multidisciplinärt team och att få erfarenhet från de faktiska kliniker och deras vardagliga utmaningar. Carina hoppas att teamet kommer att utveckla en lösning stark nog att kommersialiseras.
John Van Leer jobbar med att utveckla och designa nödbostäder i samarbete med UNHCR och Ikea stiftelsen. Han brinner för innovationer och produktutveckling och såg en otrolig chans att få vara med och utveckla något som förbättrar vardagen för utsatta människor. Efter programmet vill John arbeta i projekt som förbättrar vardagen för utsatta människor.
Désirée Lichtenstein arbetar som läkare och gör sin medicinska praktik på Karolinska Universitetssjukhuset. Hon hoppas som en del kunna bidra till förbättringar inom hälso- och sjukvården och se till att dessa förbättringar sprids. Désirée hoppas också få en större förståelse för innovation och förbättringsprocesser, för att kunna arbeta med att förbättra hälso- och sjukvården på ett strategiskt sätt.
Fritzi Töpfer är doktorand på KTH där hon forskar på användning av mikrovågor för karakterisering av hudvävnad. Som ingenjör är Fritzi speciellt glad att programmet ger en möjlighet att få inblick i det dagliga arbetsflödet i en sjukhusmiljö. Hon hoppas att programmet resulterar i att hennes team kan ta fram en lösning för ett kliniskt behov som en verklig produkt på marknaden, som i sin tur bidrar till förbättrad hälsa och välbefinnande hos många människor.

Mejla oss på fornamn.efternamn@clinicalinnovation.se

2018-03-16 | Giampaolo Martufi

Will applied mathematics help Elhabib to elaborate an optimal shooting strategy?

To shoot, or not to shoot, that is the question. During the traditional wheelchair basketball game, clinical innovation fellows are…

2018-01-20 | Elhabib Moustaid

Simulation and Role Playing for Hospital Physical Environment Design

Patients falling in hospitals are a major problem in healthcare that usually goes unseen. Statistics show there are about 70,000…

Our Partners
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN

RISE is Sweden’s research institute and innovation partner. RISE is an independent, State-owned research institute, which offers unique expertise and over 100 testbeds and demonstration environments for future-proof technologies, products and services.

CONTACT

Address: Isafjordsgatan 22, floor 6, B | 164 40 Kista | Sweden
Phone: +46 10-516 50 00
Email: info@ri.se