Numera LARA Diagnostics

Team onkologen, numera LARA Diagnostics, har haft en intensiv period med mycket research, inlämningar och möten men är nu tillbaka vid clinicalinnovation.se. Bland höjdpunkterna sedan sist kan nämnas att vi är ett av tio team som blivit antagna till STINGs Startup Life Science i vår, ett program för personer med innovativa affärsidéer som vänder sig till stora marknader som leds av Olof Berglund och Gisela Sibton. Vi ser mycket fram emot workshops inom affärsmodeller och försäljningsstrategier och träffar med de som gjort resan tidigare.

Fler givande möten har hållts med t ex patent manager Claes Djurberg på Uppsala Universitet Innovation som under mars månad kommer genomföra en nyhetsgranskning åt oss, Jan Svenonius, upphandlingschef för Karolinska Universitetssjukhuset, som berättat om deras inköpsarbete, och såklart med våra egna mentorer för Clinical Innovation Fellowship. Vi har träffat några av de som är intresseserade av att söka till 2013/2014 också, många drifta och trevliga personer!

Därtill är vi mycket glada för våra exjobbare Caroline, Milla, David och Sebastian som nu börjat följa sjuksköterskor och läkare på Radiumhemmet för att bilda sig en förståelse av verksamheten inför sina förbättringsprojekt.

Idag är en del av teamet igång och filmar pitchar för moment två i Venture Cups affärsplanstävling, kaffe och mörk choklad i överskott! Helt i linje med den nya, nyttiga approachen i teamet under våren.

 

 

More posts
Our Partners
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN

RISE is Sweden’s research institute and innovation partner. RISE is an independent, State-owned research institute, which offers unique expertise and over 100 testbeds and demonstration environments for future-proof technologies, products and services.

CONTACT

Address: Isafjordsgatan 22, floor 6, B | 164 40 Kista | Sweden
Phone: +46 10-516 50 00
Email: info@ri.se