Framtidens vårdavdelning

Foto: Ingela Wåhlstrand, Karolinska UniversitetssjukhusetIgår gjorde båda teamen och tidigare års Fellows ett studiebesök på Karolinska Sjukhuset där vi fick lära oss mer om deras projekt samt titta på några avdelningar som de byggt om. Karolinska Universitetssjukhuset är över fyrtio år gammalt och väldigt få avdelningar har renoverats sedan sjukhuset invigdes. Nu pågår ett frenetiskt arbete med att renovera alla avdelningar, ett arbete som beräknas ta minst tio år till! Avdelningarna renoveras i samarbete med avdelningarnas alla medarbetare, arkitekter, hyresvärd och lokalplanerare. På så sätt får man funktionella avdelningar som stödjer personalen i deras yrkesgärning. Ett av projektets främsta mål är att bygga bort alla flerbäddsrum och ersätta dessa med enkelrum. Detta ger en ökad nöjdhet bland patienter, dessutom minskar infektionsrisken och man tror att vårdtiden minskar.

Jag var väldigt imponerad när vi fick besöka avdelningarna och titta på det arbete de gjort. Mycket av de problem vi har sett när vi har spenderat tid i vården i egenskap av Fellows har de redan implementerat en lösning på. Det var roligt att se att det bedrivs ett så spännande och lyckat utvecklingsprojekt inom sjukhusets väggar.

Efter studiebesöket fortsatte vi tillbaka till Alfred Nobels Allé 10 där vi åt middag tillsammans och diskuterade alla möjliga problem samt brainstormade fram ett par nya multifunktionella skidor vilka garanterat aldrig kommer att dyka upp i en sportbutik nära dig.

More posts
Our Partners
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN

RISE is Sweden’s research institute and innovation partner. RISE is an independent, State-owned research institute, which offers unique expertise and over 100 testbeds and demonstration environments for future-proof technologies, products and services.

CONTACT

Address: Isafjordsgatan 22, floor 6, B | 164 40 Kista | Sweden
Phone: +46 10-516 50 00
Email: info@ri.se