Nu är det bara att tuta och köra!

Veckans första uppgift: KOM-möte.  Syftet med KOM-mötet: välja huvudspår.

Så var det slutligen dags. Efter fredagens lösningsseminarium och helgens reflektioner beslöt vi oss för att rösta på vilket behov som skulle bli vårt huvudspår.  Trots att båda våra favoritbehov är väldigt intressanta samt att lösningarna för bägge behoven fick bra feedback vid lösningsseminariet kunde vi nå konsensus relativt fort. Det har dock inte vart någon enkel resa. Många whiteboardtavlor har täckts uppifrån och ner vid ett flertal brainstorming-sessioner i jakten på den bästa lösningen, och den resan är långt från över.

Nu när vi har ett huvudspår att fokusera på är det dock något enklare att kunna planera den resterande tiden vi har kvar inom programmet. Under dessa fyra månader ska vi hinna med hela produktutvecklingsprocessen där vi än så länge befinner oss i konceptutvecklingsfasen, skriva en utförlig affärsplan, handleda våra tre examensarbeten som nyligen kommit igång och ta fram en prototyp som vi planerar att testa på kliniken. Dessutom har vi en hel del seminarier att närvara vid, föreläsningar att inspireras av, tävlingar att ansöka till och mentorsmöten att coachas på. Det kommer att bli en riktigt intensiv och spännande vår!

Så nu är det bara att tuta och köra för att göra det bästa av det mesta . Ungefär halva tiden för fellowshipprogrammet har nu passerat och vi känner att vi står på en stabil grund för att lägga i en högre växel och fortsätta jobba på mot fame and fortune!

/ Team neurokirurgi

More posts
Our Partners
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN

RISE is Sweden’s research institute and innovation partner. RISE is an independent, State-owned research institute, which offers unique expertise and over 100 testbeds and demonstration environments for future-proof technologies, products and services.

CONTACT

Address: Isafjordsgatan 22, floor 6, B | 164 40 Kista | Sweden
Phone: +46 10-516 50 00
Email: info@ri.se