Verkstad på Astrid Lindgrens Barnsjukhus!

Nu har teamet tagit de första stegen mot verkliga lösningar. Inte mindre än 7 exjobbare från Kungliga Tekniska Högskolan har satt igång att arbeta med 4 olika problemområden som vi hittat!!

Mekatronikerstudenten Erik och Tekniska Designstudenten Katja ska bygga en ny självincheckningsrobot till mottagningen, som kan väga och mäta alla barn samt ställa några vanliga frågor vid ankomst till mottagningen. På så vis slipper familjerna vänta i “luckan” och en sköterskeresurs frigörs. För att kunna förverkliga idén, har teamet fått ett stipendium från KTH Opportunities Fund för sina satsningar!

IT- och Managementutbildade Alexander och Robert har redan börjat ta rygg på Pass-sköterskan, som sköter all koordinering och planering av alla barn på avdelningen. Dessa klippor kommer att kartlägga alla arbetsuppgifter och flöden som Pass-sköterskan arbetar med. Alexander och Robert tittar också på hur IT-systemen bäst kan anpassas för att säkerställa att ingen kan trilla genom maskorna i planeringsnätet.

Anton och Christoffer är snart både Lärare och Dataingenjörer! Det kommer väl till pass när det gäller att förstå behov, programmera och testa ett nytt system för att digitalisera behandlingsöversikterna som ju är nyckeln till alla barns behandlingar! När våra exjobbare är klara kommer det att finnas ett recept på hur programmet bör se ut, för att på ett lättförståeligt och säkert sätt kunna få överblick över alla kurer som ska ges.

Kandidatex-jobbaren i Biokemi, Angelica, kommer göra sitt allt för att ta reda på hur farligt det verkligen är att hantera den urin som barnen kissar ut. För visst innehåller även den cytostatika? Vi undrar varför man är så noggrann med skyddsutrustning i labbet där man bereder cytostatika och när man ger cytostatika, men inte när det kommer ut i barnens kroppsvätskor? Vad har det sedan för påverkan på miljön när det hälls rakt ut i det vanliga avloppet? Dessa frågor hoppas vi få svar på i maj!

Vi hoppas att ni hejjar på våra fantastiska exjobbare när ni träffar dem i korridorerna på Barnonkologen på Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Solna!exjobbare självcheck fixexjobbare pass fixAlexander och Christopherangelica exjobbarefixad

More posts
Our Partners
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN

RISE is Sweden’s research institute and innovation partner. RISE is an independent, State-owned research institute, which offers unique expertise and over 100 testbeds and demonstration environments for future-proof technologies, products and services.

CONTACT

Address: Isafjordsgatan 22, floor 6, B | 164 40 Kista | Sweden
Phone: +46 10-516 50 00
Email: info@ri.se