Veckan som varit

Maria och Gaël på event.

Maria och Gaël på event.

Då var det dags igen att fatta tangenterna för att redovisa vad som hänt sedan sist (fatta pennan låter mer författarmässigt, men i vår digitala värld så blir det allt som oftast tangenter som handen har kontakt med. Nåja.).  Som vanligt så har gruppen eller delar av gruppen deltagit på olika events. I tisdags så var det Tele2 som hade ett heldagsevent kring internet of things och M2M. På torsdagen så hade vi besök av företaget Toumaz group, som vi hade bjudit in till ett seminarium för transplantationskliniken gällande deras Toumaz trådlösa patientmonitorerings produkt. Senare på tordagskvällen så hade vi som vanligt vår kurs på STING, där vi lär oss att göra fel. Ja, ni läste rätt, vi lär oss att göra fel. I en innovationsprocess så är det ju alldeles förträffligt om man kan göra allting rätt på första försöket, men chansen för det är väl ungefär som att vinna jackpot på lotto eller att hitta en ledig parkering i Stockholms centrum om man kör bil och är försenad till ett möte. I dom allra flesta fallen så kommer man att göra fel till att börja med, men då gäller det att man gör fel på rätt sätt. Att göra fel tidigt i ett projekt och att lära sig från det till nästa iteration är grunden för lyckad innovation. Därför måste man sig öva på att det inte är fel att göra fel. Jag hoppas att ni inte förstod oss fel så att det blev rätt?!

Vidare så var en del av gruppen på ett möte som gruppen Quantified self – Stockholm hade. QS som dom vanligtvis kallas är en grupp som är intresserad av att helt enkelt kvantifiera sig själva. Det kan vara allt från att logga sin sömn, till mat intag eller vilken annan kroppsrelaterad parameter eller data som helst. Deras mål är att förstå sig själva och sin kropp bättre för att på så vis kunna må eller prestera bättre. En kille som t.ex Gunde Svan skulle idag ha kallats för en typisk quantified selfare, men under sin aktiva skidåkarkarriär så gjorde man honom nästan till åtlöje när han dokumenterade och mätte allt från matintag till träning. Idag så är många svenssons nästa lika maniska i sin kvantifiering av sig själva. Udda igår, mainstream idag.

Hälsningar

Team Transplantation

More posts
Our Partners
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN

RISE is Sweden’s research institute and innovation partner. RISE is an independent, State-owned research institute, which offers unique expertise and over 100 testbeds and demonstration environments for future-proof technologies, products and services.

CONTACT

Address: Isafjordsgatan 22, floor 6, B | 164 40 Kista | Sweden
Phone: +46 10-516 50 00
Email: info@ri.se