Team neurokirugi becomes IVia Medical

Ännu en fullspäckad vecka har nu passerat, och det känns ofta som att tiden inte räcker till allt vi vill hinna med. Måndagen försvann pga påskledigheterna, så på tisdagen satte vi igång, med projektets sista referensgruppmöte på kliniken. Studenterna fick en sista möjlighet att presentera framstegen med respektive exjobb och få eventuell feedback som de kan hinna implementera innan “resultaten” ska överlämnas. Alla grupper har gjort ett fantastiskt arbete denna termin och befinner sig på rätt spår nu i slutspurten, och presentationerna var även dem väldigt bra.

På onsdagen var det inte bara en utan två klinikbesök inplanerade på schemat. Det ena på neonatalogen på Huddinge och det andra på CIVA i Solna. Då vår mest värdefulla produktfeedback kommer från våra slutanvändare är det otroligt värdfullt om vi kan inkludera personalen från olika intensivvårdskliniker i produktutvecklingsprocessen. Precis som våra studenter stämmer av med sina handledare att de är på rätt spår med jämna mellanrum, gör vi samma sak med våra framtida kunder. Därmed presentarede vi vår nuvarande prototyp för dessa två kliniker och fick en massa bra inputs på hur vi ska utforma nästa version som är tänkt att bli klar innan programmet når sitt slut.

Torsdagen gick dels åt en workshop som Christian snyggt styrde upp och dels åt att träffa psykologen Oscar. Likt alla andra möten med Oscar blev det flera långa intressanta diskussioner om varför vi i gruppen jobbar som vi gör och hur vi kan fortsätta att framhäva våra bästa egenskaper. Det är ganska intressant hur gruppdynamiken fungerar för nya team med individer som aldrig träffat varandra tidigare. Jag tror att jag talar för resten av gruppen när jag påstår att vi kommit in en riktigt bra fas där vi vekrligen lärt känna varandra och vet hur vi ska använda våra olika styrkor på bästa vis. Ofta har vi bra idéer för hur vi ska kunna bibehålla de mest effektiva perioderna i vårt arbete, men ibland är det först när Oscar träder in som vi lyckas formulera dessa idéer på så vis att de kan skrivas ner och bli lika tydliga för alla.

Veckan avslutades med en rolig fotosession som hölls på kliniken i Solna med vår kära handledare Bomme och den alltid lika pigga och glada chefsjuksköterskan Birgitta Ohlgren. Till vårt förfogande hade vi fotografen Staffan Larsson som dirigerade och såg till att stämningen var på topp.

IMG-20140428-WA0000

Avslutningsvis kan jag passa på och nämna att vi kommit på ett nytt namn för vår framtida organisation, då vi inte kommer kunna kalla oss för team Neurokirurgi i all evighet, hur trevligt det namnet än må va. Från och med nu heter vi inget mindre än “IVia Medical” (IV säger nog sig självt och “via” står för väg på latin och då vi jobbar med att vägleda IV-lines –> IVia Medical). Remember the name 🙂

Vi hörs snart igen!

Hälsningar

Team Neuro….jag menar IVia Medical

More posts
Our Partners
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN

RISE is Sweden’s research institute and innovation partner. RISE is an independent, State-owned research institute, which offers unique expertise and over 100 testbeds and demonstration environments for future-proof technologies, products and services.

CONTACT

Address: Isafjordsgatan 22, floor 6, B | 164 40 Kista | Sweden
Phone: +46 10-516 50 00
Email: info@ri.se