Konsten att testa det som (ännu) inte finns

Interaktion med "inget"

Carro interagerar med “inget”

Efter en spännande presentation i tisdags, med nyttig feedback från erfarna mentorer, är Team Neurokirurgen nu tillbaka på intensivt projektjobb. Vi är just nu i en fas där vi iterativt utvärderar och reviderar vår lösning. En lösning som lite härligt luddigt beskrivet handlar om att göra dagen lättare för främst sjukhuspersonal som deltar vid transporter av intensivvårdspatienter. Ett mycket intressant och utmanande skede med tanke på att alla delar i konceptet ännu inte finns i fysisk form. Då får man ta vad man haver. Häften av komponenterna är hittills endast i digitalt format, och för att skapa en relation mellan dator och verklighet så kan det se ut som på bilden ovan (slutresultatet kommer i framtiden!).

I kombination med snabba prototyper är lösningen på framfart. Den senaste tiden har inneburit ett flertal besök till kliniker – både på och utanför Karolinska Universitetssjukhuset. Allt för snabb feedback som kan resultera i snabba förbättringar innan de mer resurskrävande prototyperna behöver tas fram. Ju tidigare desto billigare som det heter i produktutvecklingssammanhang. Successivt har vi haft möjlighet att bygga en liten ”referensgrupp” i området med nyckelpersoner som kan ha stor delaktighet i produktutvecklingen vilket känns väldigt roligt!

Team Neuro

More posts
Our Partners
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN

RISE is Sweden’s research institute and innovation partner. RISE is an independent, State-owned research institute, which offers unique expertise and over 100 testbeds and demonstration environments for future-proof technologies, products and services.

CONTACT

Address: Isafjordsgatan 22, floor 6, B | 164 40 Kista | Sweden
Phone: +46 10-516 50 00
Email: info@ri.se