Så mycket nytt

Hösten är här och en massa nytt är på gång på CTMH och Clinical Innovation Fellowships. Tre nya team har bildats och tillsammans varit på internat för intensivintroduktion i hur teorin som vi läst under sommaren ska översättas i praktik. Vi har även varit i Flemingsberg ett par dagar för mer praktisk genomgång och utdelning av nycklar, passerkort, login och lösenord till en massa olika mailadresser, nätverk mm.

Denna vecka har Team AneIVA fått en imponerande introduktion till klinikens arbete. Vi har pratat med klinikchef, sjukhusets VD, ekonomi controllers, läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, IT ansvariga och många mer. Samtalen har rör allt från kroppens anatomi till hur landstinget organiserar IT verksamheten och en massa där emellan. Vi har fått höra om klinikens olika sektioner och vad de specialiserar sig i och vilka utvecklingsarbeten som pågår på kliniken. Samtal har varvats med rundvandringar på de flesta enheterna och många är det: Centraloperation (c-op), Uppvakningsavdelningen (UVA), Kvinnoklinikens operation (KK-op) och uppvakningsavdelning (KK-UVA), Tandoperation, Dagoperation (DD), Anestesimottagningen, Intensivvårdsavdelningen (IVA) och Sterilcentralen (STC). Smärtsektionen och Nationellt Respiratorcentrum (NRC) hann vi inte med så det sparar vi till nästa vecka.

Det som har varit genomgående denna vecka är det otroligt positiva och intresserade människor vi har fått möjlighet att träffa. Alla är så villiga att ge av sin tid och kunskap till oss och är nyfikna på vad det är vi ska göra och vad vi kommer att komma fram till. Och det är vi också! Nästa vecka ska vi börja observera verksamheten ute på golvet och det ser vi fram emot.

Delar av AneIVA teamet på rundvandring i Sterilcentralen

Delar av AneIVA teamet på rundvandring i Sterilcentralen

More posts
Our Partners
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN

RISE is Sweden’s research institute and innovation partner. RISE is an independent, State-owned research institute, which offers unique expertise and over 100 testbeds and demonstration environments for future-proof technologies, products and services.

CONTACT

Address: Isafjordsgatan 22, floor 6, B | 164 40 Kista | Sweden
Phone: +46 10-516 50 00
Email: info@ri.se