Observanta observerare mitt i observationerna

Observationer, överallt observationer, från väntrummet, vilket inte är anpassat för rullstolsbundna, till bassängen där anställda saknar bra förvaring. Två till synes triviala observationer vilka har enkla lösningar men som ändå skulle förenkla för såväl patienter som anställda.

I tisdags träffade vi sjukhusdirektören Birgir Jakobsson. Under mötet pratade han om framtiden och om sjukhusets verksamhetsplan. I den står det att läsa att sjukhusets vision är “Patienten alltid först”. Med den visionen och sjukhusets värderingar i minnet är det lätt att observera saker med förbättringspotential, till exempel observationerna nämnda i föregående stycke. Men det är ändå inte lite lätt att förstå patienten. Därför skall vi under ett pass tillsammans med personal i klinikens bassäng pröva på hur det är att vara patient. Vi kommer att pröva på träning i bassäng och de hjälpmedel vilka används där. Det skall bli mycket spännande och intressant.

Annars har veckan försvunnit alldeles för fort, gymnastikpass och bassängpass har blandats med postoperativa möten för höftplastik patienter. Nu börjar vi bli lite varma i kläderna och till nästa vecka kommer vi ta ett antal nya grepp för att försöka hitta intressanta problem att sätta tänderna i.

More posts
Our Partners
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN

RISE is Sweden’s research institute and innovation partner. RISE is an independent, State-owned research institute, which offers unique expertise and over 100 testbeds and demonstration environments for future-proof technologies, products and services.

CONTACT

Address: Isafjordsgatan 22, floor 6, B | 164 40 Kista | Sweden
Phone: +46 10-516 50 00
Email: info@ri.se