Äntligen!

ScrubsTre veckor, 15 dagar, det låter inte som särskilt lång tid men vad man hinner göra saker på den tiden. Denna vecka har varit den första i den fyra veckor långa observationsfasen. I tisdags fick vi för första gången pröva den pyjamasliknande utstyrseln som skall bäras vid patientkontakter. Tre av fyra gruppmedlemmar skruvade lite på sig men fann sig ganska snart till rätta i den nya arbetsklädseln. Markus, gruppens läkare, med åtskilliga års erfarenhet av vårdpyjamaser av olika slag kände sig ganska snart som hemma.

Under veckan som gått har vi hunnit med att observera behandlingar i bassängen, gymnastiksalen och på enskilda salar. Vi har även varit en sväng på andra avdelningar på sjukhuset. Det är många namn, mycket information och enormt många intryck att bearbeta.

I torsdags fick vi chans att presentera oss för hela kliniken under deras klinikmöte. Eftersom kliniken har verksamhet både i Solna och i Huddinge fick vi köra presentationen två gånger. Samtidigt fick vi chans att pröva den omtalade Karolinska-bussen vilken går i skytteltrafik mellan de båda sjukhusen. På bara 22 minuter transporterades vi från Solna till Huddinge, mycket smidigt. Vi fick bra respons på presentationerna och efteråt kändes det som om det var lättare att ta kontakt med personal när vi presenterat vårt uppdrag och oss själva.

More posts
Our Partners
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN

RISE is Sweden’s research institute and innovation partner. RISE is an independent, State-owned research institute, which offers unique expertise and over 100 testbeds and demonstration environments for future-proof technologies, products and services.

CONTACT

Address: Isafjordsgatan 22, floor 6, B | 164 40 Kista | Sweden
Phone: +46 10-516 50 00
Email: info@ri.se