Allt det man inte får göra

Vid något tillfälle i sitt liv så väljer de flesta ett yrke eller en bana. Det valet, oavsett om väljer att bli läkare, ingenjör, ekonom eller designer, leder till att man väljer bort flera andra banor.

Man måste välja ett spår, men ibland undrar man hur det hade varit om man hade kunnat gå tillbaka till det ögonblicket och välja en annan bana. Oavsett hur lockande den tanken är så är det omöjligt att spola tillbaka tiden. Och med tanke på hur det slutar i de flesta filmer som inblandar att resa i tiden (TimeCrimes, Primer, m.fl.) är det nog tur att det är omöjligt.

Pitchinspelning

CIF, däremot, ger en möjligheten att göra just detta – inte att färdas tillbaka i tiden, utan att testa på alla de yrkena som man inte valde. Under de senaste månaderna har vårt team ägnat oss åt en eklektisk blandning av aktiviteter. Vi har intervjuat materialexperter, gjort medicinska litteratursökningar,  brainstormat, skrivit affärsplaner och produktspecifikationer, konstruerat fysikmodeller för att skapa mätmetoder, analyserat marknader, designat produkter, intervjuat slutanvändare, 3D-print:at, stuckit varandra (med handledning), intervjuat sjuksköterskor på avdelningar och akutmottagningar, distribuerat enkäter – och till och med lärt oss hur man spelar in en film!

Man kan inte spola tillbaka tiden och välja en annan yrkesbana. Jag skulle inte heller vilja det. Men CIF ger en chansen att testa hur det är att göra annat – och det är kort sagt riktigt riktigt kul!

 

More posts
Our Partners
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN

RISE is Sweden’s research institute and innovation partner. RISE is an independent, State-owned research institute, which offers unique expertise and over 100 testbeds and demonstration environments for future-proof technologies, products and services.

CONTACT

Address: Isafjordsgatan 22, floor 6, B | 164 40 Kista | Sweden
Phone: +46 10-516 50 00
Email: info@ri.se