Ibland går tiden fort. Tänk tillbaka på september 2014 – en ruskig höstmånad för åtta månader sedan – vad gjorde du då? Och ännu viktigare, vad har hänt sedan dess?
För åtta månader sedan påbörjade jag Clinical Innovation Fellowships tillsammans med 11 andra liksinnade läkare, designrar och ingenjörer. När jag ser tillbaka på vår resa uppstår en viss kognitiv dissonans – vi har gjort och sett så otroligt mycket, men samtidigt känns det som att vi nyss påbörjat våra projekt.
Vi har försökt kvantifiera vad vi gjort och vi kom fram till att vi genererat 1118 observationer, 211 behov och 1 klinikrapport med förbättringsförslag. Baserat på det har vi även handlett studenter inom 3 examensarbeten, mobiliserat 55 studenter att lägga mer än 10 000 arbetstimmar på att förbättra vården på olika sätt (bland annat IT-system, kartläggningar för att minska väntetiden på akuten, visuella profiler för att samla in pengar till forskning och algoritmer för att möjliggöra förbättrad kontinuitet) såväl som knytit an 2 välgörenhetsexperter till en forskningsstiftelse. Vi har också skapat möjlighet för vad som verkar bli ett studentföretag – och även grundat ett företag själva.
En hel del helt enkelt. Vi känner oss riktigt stolta över vad våra studenter har åstadkommit – och hur pass förändringsbenägen och framåtblickande hjärtkliniken på Danderyds Sjukhus har varit.
Nu i tisdags var det Regionfinal inom Venture Cup, och vi i Ortrud Medical vann! Vi vann pitchtävlingen såväl som Lifescience & Teknik-kategorin – och även första plats bland alla kategorier!
Vilken otrolig resa! Vi känner en stor tacksamhet till CTMH och programmet, som möjliggjort detta, såväl som våra mentorer, KTH innovation, STING och alla andra parter som accelererat våra arbete. Och för er som läser denna blogg och överväger att söka CIF har vi bara ett ord att ger er: Sök. Ni kommer inte att ångra det.
Även om detta blir vårt sista blogginlägg så kommer vi att fortsätta vårt arbete. Håll utkik efter Ortrud Medical och vår innovation – som kommer att skapa ny standard för patientsäkerhet när det gäller intravenösa stick.