Intervjuer och 3D printers

Hejsan!
Jag har idag tänkt börja prata om vad vi just nu främst pysslar med i projektet, nämligen intervjuer av patienter och personal ur vården.

IMG_4432_edit kris_edit

Vårt projekt har mycket centrerat kring individen. Vi arbetar med patienter vars sjukdom orsakar utmattningssymptom och har stor effekt på deras vardagsliv – vilket jag nu i fredags nu fick ta del av då satt jag i en lång intervju kring med en person kring dennes upplevelser. Det som slår mig är hur mycket dessa personer blir begränsade av sina problem, hur enkla handlingar såsom att umgås med sina barn eller semestrar blir stora bekymmer. Dessa intryck är inte något som kan fås från inläsning eller samtal med vårdpersonal, utan det är först när jag talar med individer som lever och andas med sjukdomen som jag känner hur viktigt det är att vi kan åstadkomma något som hjälper dem i sitt dagliga liv.

 
Annars i veckan har vi varit på spännande studiebesök på OpenLabs och Makerspace som båda har sina lokaler vid KTH – vi har låtit ögonen vattnas över häftiga 3D printers och spanat in all annan användbar utrustning. Vi kommer troligtvis hänga mer hos dem under våren då vi nu börjar mer och mer arbeta med prototyper för vårt projekt!IMG_4477

Kring detta med protypande så kan det gå lite överstyr och skapar något intressanta lösningar. Men, det är väl det som man säger att man ska tänka outside the box??IMG_4434

Hade fint,

Kristoffer

 

More posts
Our Partners
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN

RISE is Sweden’s research institute and innovation partner. RISE is an independent, State-owned research institute, which offers unique expertise and over 100 testbeds and demonstration environments for future-proof technologies, products and services.

CONTACT

Address: Isafjordsgatan 22, floor 6, B | 164 40 Kista | Sweden
Phone: +46 10-516 50 00
Email: info@ri.se