10 SMÅ BLOGGAR

I skrivandets stund har exakt 10 veckor förflutit sedan min senaste uppdatering.
Med andra ord har jag en hel del bloggande att ta igen…

1. Vinnare av VentureCups Pitch tävling!
Som Jonathan tidigare skrivit om har vi spelat in en video pitch om vårt projekt. Den blev så fantastiskt bra att vi gick och vann hela tävlingsmomentet. Tyvärr kan vi inte visa filmen av sekretess skäl.

Östvinnaren

2. KTH-innovation!
KTH-innovation har beviljat oss hjälp med olika konsulttjänster så som patentjurist m.m. i processen att nå alla delmål för en ansökan till VinnVerifiering hos Vinnova senare i höst.

3. STING
Vi har avslutat STINGS LifeScience kvällskurs som hjälpt oss att utveckla vår affärsplan och strategi under våren samt gett oss en serie mycket intressanta och lärorika föreläsningar om både lyckade och havererade entreprenörsresor.

4. Founder.org
Vi har skickat in en pitch och ansökan till Founder.org med förhoppning om att komma med i Class 2016.

5. En halv miljon…det går bra nu!
Efter att ha presenterat vårt projekt för investerare och mentorer har vi nu beviljats 500.000kr för att snabbare kunna nå en färdig produkt och få ut den på marknaden.

För att fira detta åt vi en lunch på Operan och lyssande på vår teamkamrat Andreas Gaarders lunch konsert! Ett litet smakprov från denne virtuos: Andreas Gaarder

2015-04-16 10.43.36 pm

6. Stiftelsen Hjärtat
 Studenterna vid Forsbergsskola har presenterat sina koncept idéer för Stiftelsen Hjärtat. Det är blandade student team från både Copy och Design klassen i årskurs 2 som efter ett besök på Hjärtklinken gjort research och arbetat fram 6 olika förslag på ny tonalitet och grafiskprofil för instamligsstiftelsen Hjärtat. Det var fantastiska resultat som de levererade och efter noga övervägande har stiftelsen fattat beslut om att gå vidare med ett av projekten.

IMG_0257

7. Många förbättringar påväg till kliniken
Våra exjobbsteam har gjort en presentation av projekten så här långt för klinikens referensgrupp. Alla projekt går riktigt bra och vår förhoppning är att samtliga leder till stora förbättringar för kliniken framöver!

8. 10 x programmerare levererar!
Alla sena nätter av kodknackning har gett utdelning. MVK studenterna presenterade en första prototyp på sin mjukvara som fick vår referensgrupp på kliniken att jubla. Nu är även ett första användartest genomfört och några ytterligare algoritmer och rader kod ska skrivas innan produkten är redo att testas på riktigt.

9. En kunglig middag med vår mentor Mårten Rosenqvist.
Efter en intensiv period av ansökningar och hårt arbete blev vi inbjudna till middag hemma hos vår mentor på hjärtklinken Mårten Rosenqvist, som utöver att erbjuda oss en stärkande drink, fantastisk middag och allehanda anekdoter, även tar hand om Kungens krämpor i sin roll som Livmedikus.

Middagshuset

10. FRAMTIDEN!
Sakta men säkert växer just nu ett kompanjons avtal fram mellan oss i teamet. Detta får oss att reflektera över framtiden och vart detta projektet/företaget är påväg och kan befinna sig om några år…

/Patrik för team hjärtklinken

More posts
«
Our Partners
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN

RISE is Sweden’s research institute and innovation partner. RISE is an independent, State-owned research institute, which offers unique expertise and over 100 testbeds and demonstration environments for future-proof technologies, products and services.

CONTACT

Address: Isafjordsgatan 22, floor 6, B | 164 40 Kista | Sweden
Phone: +46 10-516 50 00
Email: info@ri.se