Udda frågor

När man går runt på sjukhus iklädd sjukhuskläder så får man rätt ofta frågor från patienter, anhöriga och andra besökare om var avdelning X eller mottagning Y ligger. Ibland kan man hjälpa till och ibland har man aldrig hört talas om stället och får hänvisa till receptionen. Detta var något som överraskade mina teammedlemmar som inte tidigare vistats på sjukhus iförd personalkläder. Jag har för länge sedan vant mig vid denna typ av frågor men det är kul att själv bli överraskad av frågor ibland. Som för någon vecka sedan när jag en morgon nere i kulverten möter en man kläd i neongul jacka och blåställsbyxor som undrade om jag visste var han skulle lämna sin leverans med frukt och grönt till restaurangen. Spontant tyckte jag att han nog var på helt fel plats och vad gör han på ett sjukhus överhuvudtaget och dessutom så ligger restaurangen i en helt annan byggnad så deras kylrum än nog inte här i närheten. Eller förresten, vilken av alla restauranger var det han skulle till för det finns ju flera. Jag var inte till någon större hjälp för honom utan gick vidare och tipsade honom om att fråga någon som kör runt i truck och kanske har bättre koll på vad som finns i kulverten.
Sen har jag fortsatt att tänka på denna händelse och vad många personer med olika typer av arbeten som har ett sjukhus som sin arbetsplats. Det är rätt häftigt när man börjar tänka efter.

Var i denna kulverten finns grönsaksförrådet???

Var i denna kulverten finns grönsaksförrådet???

More posts
Our Partners
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN

RISE is Sweden’s research institute and innovation partner. RISE is an independent, State-owned research institute, which offers unique expertise and over 100 testbeds and demonstration environments for future-proof technologies, products and services.

CONTACT

Address: Isafjordsgatan 22, floor 6, B | 164 40 Kista | Sweden
Phone: +46 10-516 50 00
Email: info@ri.se