Team neurokirurgi har bokstavligen talat påbörjat observationsfasen på blodigt allvar!

För team neurokirurgi innebär denna vecka att vi tar steget ut ur det seminarierum där vi blivit introducerade till kliniken och ger oss ut i verkligheten! Dags att hoppa i sjukhuskläder, dra på sig operationsmössan och observera för allt vad tygen håller. Vi har spridit ut oss på kliniken och kommer rotera enligt schema, detta för att alla ska se så många aspekter av verksamheten som möjligt.

OP-dörr

För egen del började jag veckan tillsammans med personalen på operationsavdelningen. Att som civilingenjör kliva in i en miljö där operationer i hjärna och rygg är vardagsmat är en otrolig upplevelse. Jag måste erkänna att jag ganska krampaktigt höll mig fast i min lilla pall första gången jag såg kirurgen borra sig igenom skallbenet, men ganska snart utbyttes skräck mot fascination. Att på så nära håll betrakta hur skicklig sjukvårdspersonal och medicinteknik i samverkan utför mindre (och större) mirakel är fantastiskt.

Alla nya intryck gör att tankarna börjar snurra som bara den, och det var skönt att under dagens lunch träffa teamet och vår handledare för att bolla lite tankar. Samtliga teammedlemmar verkar ha haft en precis lika bra start på observationsfasen som jag har och vi är alla taggade för att bli ännu varmare i kläderna!

Vi ser fram emot att snart dela med oss mer av vår spännande vardag!

// Team neurokirurgi

More posts
Our Partners
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN

RISE is Sweden’s research institute and innovation partner. RISE is an independent, State-owned research institute, which offers unique expertise and over 100 testbeds and demonstration environments for future-proof technologies, products and services.

CONTACT

Address: Isafjordsgatan 22, floor 6, B | 164 40 Kista | Sweden
Phone: +46 10-516 50 00
Email: info@ri.se