En växande skara innovatörer…

Det har minst sagt varit en intensiv start på det nya året. Förutom våra fantastiskt duktiga exjobbare som dykt upp på kliniken som Caroline bloggade om senast, har vi även lyckats engagera några externa partners i ytterligare ett spännande projekt. Det handlar om klinikens egen insamlingsstiftelse som behöver hjälp med att få in fler donationer. För att lyckas med detta har vi fått med oss två hela skolklasser inom grafisk design och kommunikation på Forsbergs skola. Totalt är det 35 studenter som i team kommer skapa intressanta kampanjer och grafiskt material till stiftelsen. Förhoppningen är att projektet blir återkommande och att samarbetet med Forsbergs fortsätter även nästa år.

Faktum är att vi i hjärtteamet bara den senaste veckan har lyckats engagera över 50 personer i förbättringsarbetet! Utöver våra exjobbare och studenter från Forsbergs skola har vi även fått med oss 10 stycken programmerare från KTH som kommer jobba med att ta fram en ny digital tjänst i projektet Programmera en bättre vård!

Från våra ursprungliga 4 team medlemmar är vi nu alltså även 6st exjobbare, 10st programmerare samt 35st design studenter som tillsammans jobbar med att på olika vis förbättra sjukvården. Helt galet och fantastiskt tycker vi i teamet!

Tidigare i veckan hade vi även möte med vår referensgrupp där exjobbarna fick möjlighet att presentera sig själva och uppläggen för sina respektive projekt. Allt gick väldigt bra och referensgruppen blev så engagerad i problemställningarna att exjobbs-teamen blev totalt överrösta med förslag på inriktning och förbättrings möjligheter…det blir mycket spännande att följa deras arbete under våren!

Som om inte det vore nog så har vi även levererat ett första utkast på Klinikrapporten som vi också fick feedback på under mötet, innan den slutgiltiga versionen går i tryck.

Så här ser Klinikrapporten ut just nu…i alla fall på utsidan.

Klinikrapport

 

Klinikrapport 2

Patrik för Team Hjärtklinken

More posts
Our Partners
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN

RISE is Sweden’s research institute and innovation partner. RISE is an independent, State-owned research institute, which offers unique expertise and over 100 testbeds and demonstration environments for future-proof technologies, products and services.

CONTACT

Address: Isafjordsgatan 22, floor 6, B | 164 40 Kista | Sweden
Phone: +46 10-516 50 00
Email: info@ri.se