Det löser sig, det gör det alltid!

Nu är vi där! Nu är vi i lösningsfasen! Nu kan jag som naturvetare äntligen få lov att tala om lösningarna på de problem som vi har sett! Hösten har bestått av att teamen ska titta på behov, att se hur problem verkligen är och inte se på lösningar direkt. För att det är just det som är det vanliga för mig. Jag är så himla van vid att se ett problem, formulera det och sedan direkt hitta på en lösning. Då blir ju lösningarna nära något som jag redan kan idag. Och det är väl det som är haken här i programmet, att vi verkligen inte ska titta på lösningar utan verkligen förstå, och ha undersökt grundligt vad det bakomliggande problemet är. Hur problemet finns i vården och vad man kan göra åt det får vi svara på först senare i projektet.

Nu är det alltså med lättnad jag kan titta och tänka på lösningar på de behov som vi verkligen har validerat ut och in, tittat och tittat igen på hur stort behovet är, vad befintliga produkter täcker och om det finns en nisch på marknaden för oss att jobba med.

Nu är alltså jag som biokemist tillbaka in min naturliga miljö igen! Det har varit en spännande höst och det har verkligen utvecklat mig att arbeta med metoder och nya tankesätt som jag från början inte är van vid, men när jag använder dem verkligen förstår vikten av att arbeta utifrån nya perspektiv.

”To the wise, life is a problem; to the fool, a solution” Marcus Aurelius Antonius föddes den 20 april 121 och dog 180 – romersk kejsare, stoisk filosof, författare

Bilderna är från i måndags då alla team presenterade sina idéer för våra mentorer som kom med mycket kunskap och feedback på våra ideér.
Första bilden från vänster: Linda Svensson team Barnonkologen, Anders Lindström team Transplantation, Anders Westermark team Transplantation, Gaël Chosson team Transplantation, Mikael Karlsson team Barnonkologen, Maria Lindström team Transplantation, Jano Dib team Neurokirurgi och Per Leander Verksamhetschef på Barncancerfonden

Mentorsmöte 1

Andra bilden från vänster

Gunnar Söderdahl verksamhetschef för Transplantationskirurgiska kliniken, Johan Christenson Partner of HealthCap, Magnus Öhman tidigare VD på St. Jude Medical AB, Bertil Guve Föreståndare på CTMH, Karl Wassgren Partner på Hjalmarsson & Partners, Sjoerd Haasl Projektledare Clinical Innovation Fellowship, Robert Harju-Jeanty Senior Advisor at Tutor Invest
Mentorsmöte2

 

Se även team barnonkologen som bloggar på Barncancerfondens hemsida

Vänligen

Linda, team Barnonkologen

 

 

 

More posts
Our Partners
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN

RISE is Sweden’s research institute and innovation partner. RISE is an independent, State-owned research institute, which offers unique expertise and over 100 testbeds and demonstration environments for future-proof technologies, products and services.

CONTACT

Address: Isafjordsgatan 22, floor 6, B | 164 40 Kista | Sweden
Phone: +46 10-516 50 00
Email: info@ri.se