Första veckan avklarad.

De tre första dagarna spenderades på Skärmarö Gård där vi fick chans att lära känna varandra samt gå igenom teorin för de första veckorna av programmet. Dagarna bjöd på föreläsningar, diskussioner, övningar och reflektioner, kvällarna bjöd på god mat, bastu, biljard och ett par omgångar av Maffia. Om det var genomtänkt ur ett gruppdynamiskt perspektiv att ägna kvällarna åt ett spel i vilket en stor del består av att helt utan grunder kasta anklagelser på medspelare, det återstår att se. Men roligt var det.

Torsdagen var första dagen på plats i Huddinge, som alla vet så innebär första dagen på plats en hel del byråkrati, nycklar skall fixas, passerkort skall tryckas och anställningsavtal skall skrivas och restauranger skall prövas.

Halva fredagen spenderades på Kliniskt Träningscentrum på Karolinska Sjukhuset där vi fick en utbildning i hjärt-lungräddning av en mycket engagerad och entusiasmerande utbildningsledare. Efter utbildningen kan varje fellow, bland annat, utföra hjärt-lungräddning, hantera en hjärtstartare samt hjälpa till vid luftvägsstopp på såväl vuxna som barn. Efter utbildningen var det flera fellow kandidater som tog sina nyfunna kunskaper och anmälde sig till det briljanta projektet SMS-livräddare. Gör det du också!

More posts
Our Partners
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN

RISE is Sweden’s research institute and innovation partner. RISE is an independent, State-owned research institute, which offers unique expertise and over 100 testbeds and demonstration environments for future-proof technologies, products and services.

CONTACT

Address: Isafjordsgatan 22, floor 6, B | 164 40 Kista | Sweden
Phone: +46 10-516 50 00
Email: info@ri.se